säg det till alla jag är påväg...

nästan bara 35 minuter kvar tills jag åker.. hjälp. jag kommer sakna familjen jättemycket.. men jag vill verkligen hem.. imorn blire knata runt i Berlin, ska bli kul ^^

Pussar

oi ve

det är inte långt kvar.. om 14,5 timme blir jag hämtad med bil och körd till tåget.. oi..
om 66 timmar är jag nästan i stockholm<3

nu såhär på kvällskvisten har jag sökt en massa jobb. Jag hittade ett jag verkligen inte skulle banga på.. :D

puss på alla... snart är jag på väg..<3

this is it then.

På fredag far jag.
Det känns lite fel att lämna familjen, men för min egen lyckas skull måste jag.
Men jag kommer sakna dom.
Jag får en halv dag att fördriva i stuttgart och typ en dag att fördriva i Berlin. det är trevlig iaf ^^ även om det hade varit roligare med sällskap.
Jag längtar tills jag är i Sverige<3
Och jag längtar tills jag drar till London.. gottis<3

just det..

om dom tar internet från mig sticker jag på dirren.. bara så att ni vet.

puss

just det..

om dom tar internet från mig sticker jag på dirren.. bara så att ni vet.

puss

Grundlurad

Hej allesammans, nu sticker jag härifrån.
Jag har bivit grundlurad, jag har slitit ca 10 timmar om dagen
för 260 Euro (ca2665sek) i månaden

och jag har fått hjälpa till med grovstädningen och dyligt.



Detta är vad en Aupair ska behöva göra;

Uttrycket "au pair" kommer från franskan och betyder fritt översatt "en i familjen" i den meningen att en au pair skall ha samma status i hushållet som dess övriga medlemmar och skall alltså inte behandlas som en hemhjälp. För att vara aktuell för en placering som au pair skall man vara mellan 17 och 30 år.


Au pair-verksamheten är internationellt erkänd och betraktas som ett slags alternativt studieuppehåll där man, som au pair, hjälper till med det dagliga arbetet i ett hem mot kost, logi och fickpengar. Dessutom skall man ha möjlighet att delta i en språkkurs under sin tid som au pair. I enlighet med den Europeiska au pair-konventionen utlänningsstyrelsen får en au pair arbeta upp till 5 timmar om dagen, 5 dagar i veckan.


Arbetet skall bestå av vanligt hushållsarbete som till exempel undanplockning, daglig städning, tvättning av kläder, strykning samt barnpassning. Undanplockning och disk efter måltider som au pairen ätit tillsammans med familjen anses inte vara arbete i den mån att de skall räknas in i arbetstiden. Utöver det dagliga arbetet förväntas även en au pair hjälpa till med barnpassning vissa kvällar. Dock ej oftare än 2-3 dagar per vecka.


En au pair är inte att betrakta osm en anställd, men vårt samhälles bestämmelser och konventioner gäller naturligtvis även för en au pair. En au pair+ är mer eller mindre detsamma som en au pair med den skillnaden att den som söker är inställd på att sitta barnvakt oftare än en "vanlig" au pair. Det kan innebära att au pairen ett par dagar i veckan är tillgänglig längre än de 5 timmarna om dagen som annars är praxis. Många av våra sökande är intresserade av att få en plats som au pair+.


En au pair skall behandlas som varande en familjemedlem. Således förväntas det att au pairen skall äta tillsammans med familjen och inte ombedas äte ensam såvida inte särskilda omständigheter råder. Han eller hon får inte på egen hand ansvara för hushållet, bör inte lämnas ensam med ansvaret för barnen flera dagar i sträck och får inte befatta sig med grovrengöring, trädgårdsarbete och liknande. Han eller hon får heller inte arbeta för andra familjer eller företag. Den dagliga arbetstiden skall läggas upp på så sätt att det finns möjlighet för au pairen att delta i en språkkurs.


En au pair förväntas vara flexibel, men de fastställda och överenskomna arbetstiderna får inte ändras utan vidare och utan överenskommelse såvida inte ändringarna uppstår på grund av plötslig sjukdom eller liknande. Barnpassning kvällstid skall planeras med rimlig framförhållning och ett rimligt varsel. På samma sätt som flexibilitet förväntas av au pairen förväntas familjen ha förståelse för och ta hänsyn till au pairens fritidsaktiviteter, osm till exempel språkkursen och ungänge med vänner utanför hemmet, när arbetstid och barnpassning planeras.

Avlöning/ersättning: Fickpengar - min. 3.500 SEK per månad för en au pair och 4.200 SEK per månad för en au pair+


Som sagt, inte mycket som stämde med hur jag har fått slita dom två senaste månaderna.. Så ruttet att dom lyckats trycka ner mig så mycket och få mig att känna mig så kass när det är dom som har gjort fel!

Under veckan sticker jag!

jävla tyskar asså.


Farmor, jag kommer lite tidigare och stannar lite längre, men sen sticker jag till London!


puss<3


muu

jag är hemma från Österrike, men orkar inte skriva om det nu.. :P
Puss på alla.

förlåt..

det blir inget långt trevlig inlägg, det är dags för avresa alldeles strax! :D
Jag ska se om jag får chans att skriva något, annars hörs vi om 1,5 vecka! :D

Puss på er alla<3

snabbast i världen...

på att säga att jag ska blogga imorn bitti, innan det bär av till ett skolbörjarparty, vidare till Österrike på jobbsemester typ :P

Puss på er alla, ikväll va helt najs ^^

happ, dags för ett längre inlägg kanske?

Jag har lite förlorat orken att skriva, men ändå har jag massa att berätta.
Det är så kul att se hur dom utvecklas dom små. Fabian har jag lärt "Schöne klapschen" (klappa fint) och det sitter så bra att om han börjar slåss lite omkring sig som han gör ibland, så klappar han fint direkt efteråt. Sen klappar han fint på Antonia också. Det är jättesött.
Idag stod dom vid det lilla fönstret brevid dörren i vardagsrummet ut till hallen och Fabian började gråta (ibland gör dom det om nån är på andra sidan) och då strök jag honom över ryggen för att försöka få honom mindre ledsen. Och när jag tog bort handen kom Antonia och även hon strök honom över ryggen.. Söt eller vad?

Dock har hon inte varit så söt hela dagen. Hon fick för sig att dra Fabian i håret idag, (det va helt klart med flit hon gjorde det) Så då började vi morgonen med lite gråt. Men det som gjorde mig förbannad, det va när Franziska sparkade Fabian idag. HON SPARKADE PÅ HONOM. och ingen lite putt med foten utan en riktigt spark. Fy vad arg jag va. Och när jag sa till henne så blängde hon bara surt och sa halvskrek något om att hade förstört typ locket på batteriluckan till hennes Nitendo DS.
Det är en riktigt liten markatta det där vill jag lova. Ibland vill jag bara ta henne och slänga in henne med huvudet före i sitt rum.

Suck.
Jahapp.. borde väl packa lite, vi sticker ju i övermorgon.. coolt ^^

Det bästa är att när vi åker iväg är det 3 veckor kvar tills jag kommer till Stockholm, och vi kommer vara borta i typ 1,5 vecka :D så när vi kommer tillbaka så kan jag tänka att nästa vecka kommer jag åka till Sverige :D

GLAD

Tschüssie

bloggsemester nästa?

barnen sover så tänkte bara skriva några få ord.
Fick veta idag att vi sticker i övermorgon. SAY WHAT!?!
jag måste så packa, på torsdag sticker vi typ nånstans, på en börja skolanfest typ.. tror det iaf.. och sen på söndag drar vi vidare till Österrike, får se om det blir någe bloggande då.. Men datorn ska med så kan jag kommer jag blogga! :D
vi hörs ikväll..

Pussar

bara ett par snabba ord.

Jag okar inte blogga idag. men det har ändå inte hänt så mkt så tralalala

Minna är bästaste, jag älskar henne lite för mycket. Ofta liskom, hon är ju nörd och grejer. så ska hon flytta till uppsala.. bajsfasoner.

<3

Söndagar är ju sååå roliga.

Det går en buss på hela dan, så det känns ju inte så värt att ta den nånstans och riskera att man inte kan ta sig tillbaka.
jag dansar i brist på annat, det är kul :P

Jag är lite tårögd just nu, sitter och minns scengymnasiet, ååh vad jag saknar skolan.. det är över ett år sen vi tog studenten, snart 14 månader. shit. Jag längtar så sjukt mycket tillbaka.. fan.
Jag önskar att jag kunde spola tillbaka lite och göra om lite, så jag hade haft bättre betyg när jag gick ut.

Det är dags för mig att be om ursäkt för att jag flunkade skolan på slutet.. Jag borde be mig själv om ursäkt. Men jag kan inte.. Förlåt för det men jag kan inte.

och juste, jag ÄLSKAR MINNA<3


And it was party! ^^


Det vi va på va typ valborg fast tyskt arrangerat och för dom var det deras typ midsommarfirande.
Dock blev det lite som jag trodde, jag satt mest tyst och Andreas också :P

Men fyra öl och god mat (grillad gris med potatisröra och baugette) så det va en rätt god afton :D

Jag fick ingen tupplur så är helt slut (nån som tror att jag kommer sova bort halva dan imorn? ;)

aja, nu ska jag stänga ner å kolla lite på dr Who. Pussar och kramar


fest ikväll :P

okej, det känns lite weird, men jag ska typ på fest med Raniers lillebror :P
Han är bara tio år äldre än mig (LOL)
han är en väldigt försynt och tillbakadragen person, och med tanke på min tyska händer det inte så ofta att jag tar initivativ till samtal. Men han kom ner ock fråga. Varför inte liksom :P

Men men.. så kan det gå. Jag är onödigt sugen på lite Tantomys, tyvärr är Tanto extremt långt bort så det kan bli vissa svårigheter med det :P
Men jag får gå på fest i tyskland istället, yaay...

Dagarna går så fort men ändå har jag inte varit här så jäkla länge, hur är det logiskt?

blurr

Jahapp så var det lördag, men inte fick man sova, eftersom det var arbetande föräldrar hela förmiddan idag.
jag är jättetrött och funderar på att ta en tupplur. Snart.
Jag kollar på snapphanar, asbra grejer<3
Sen måste jag städa mitt rum,  ska se om det blir före eller efter tuppluren xP

jag återkommer ikväll.

ciao

RSS 2.0